Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan Strandgebied

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Strandgebied. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied bestaat uit: de Noordzee en het strand (voor zover gelegen binnen Castricum), het strandplateau en het grote parkeerterrein.

Het plan voorziet in: een overwegend conserverende actualisatie van de huidige verouderde bestemmingsplannen voor dit gebied. Daarnaast zullen de kleine ontwikkelingsmogelijkheden, zoals die door de gemeenteraad zijn vastgesteld in de Kadernota Strandgebied Castricum, meegenomen worden. De grotere ontwikkelingen ter plaatse van het huidige Blinckers en Strand 10 worden niet meegenomen in dit bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 21 juni t/m 1 augustus 2012 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Strandgebied’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: dhr. R. van den Haak, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Naar boven