Logo Assen
Terinzagelegging ontwerpbesluiten FlorijnAs

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij het voornemen hebben om de volgende besluiten te verlenen. De besluiten worden gecoördineerd voorbereid.

  • Een ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere grenswaarde industrielawaai voor de bedrijfswoning die ligt op het perceel Europaweg Noord 1. De toelaatbare geluidsbelasting (voorkeursgrenswaarde) wordt vanwege het industrielawaai overschreden. Burgemeester en wethouders overwegen een hogere waarde van 53 dB(A) vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting. Dit zoals bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder.

  • Een ontwerpbesluit tot het vaststellen van een maatwerkvoorschrift voor het bedrijf op het perceel Wiltonstraat 2. Het maatwerkvoorschrift voorziet erin dat het maximale geluidsniveau veroorzaakt door de inrichting op de gevel van Wiltonstraat 7, ’s nachts niet meer mag bedragen dan 70 dB(A); tussen 23.00 en 07.00 uur.

Het voorgenomen besluit is erop gericht de bestaande situatie te reguleren en vloeit voort uit de voorgenomen wijziging van de geluidszone vanwege het industrieterrein.

Crisis- en herstelwet

De ontwerpbesluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis. Het Havenkwartier en de revitalisering van bedrijventerrein Stadsbedrijvenpark zijn deelprojecten van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet een structuurvisie vastgesteld op 27 oktober 2011. Voor alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs, geldt de gemeentelijke coördinatieregeling van de Wet ruimtelijke ordening. Op deze besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ontwerpbesluiten ter inzage

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen van 22 juni tot en met 2 augustus 2012 ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden. De stukken kunt u ook raadplegen op www.assen.nl.

Reageren

Iedereen heeft gedurende de bovengenoemde termijn de mogelijkheid, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen over de ontwerpbesluiten kenbaar te maken bij het college van college van burgemeester en wethouders. Zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA te Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u binnen de inzage termijn een afspraak maken met dhr. mr. J. van Keeken, telefoon 14 0592.

Naar boven