Logo Geertruidenberg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Julianalaan 152–154, Raamsdonksveer’

Het college van B&W maakt bekend dat met ingang van 22 juni 2012 het ontwerpbestemmingsplan Julianalaan 152–154, Raamsdonksveer (NL.IMRO.0779.RVBPJulianalaan152-on01) ter inzage ligt (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het perceel Julianalaan 152–154 te Raamsdonksveer strekkende tot het realiseren van twee vrijstaande woningen.

Ligging plangebied

Het plan ligt in de rand van de woonwijk Raamsdonksveer, in een bocht aan de Julianalaan. Aan weerzijden wordt het perceel begrensd door kavels van aangrenzende woningen. Aan de achterzijde wordt het perceel begrensd door een parkeerterreintje in de aangrenzende woonbuurt.

Eindverslag inspraakprocedure

Op het voorontwerpbestemmingsplan zijn een aantal inspraakreacties ingediend. Deze inspraakreacties zijn gebundeld in een zogenaamde inspraaknota en van commentaar voorzien. Tevens zijn de vooroverlegreacties gebundeld in een nota vooroverleg. Een exemplaar van het eindverslag kan beschikbaar worden gesteld.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder als bedoeld in artikel 83 van die wet voor het plan ‘Julianalaan 152–154, Raamsdonksveer’ (4941 JG) vast te stellen.

De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt ter plaatse van de nieuwbouw en de nieuwe woonbestemming overschreden door het wegverkeer op de Julianalaan (stedelijke situatie) en de A27 (buitenstedelijke situatie).

Communicatie

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het eindverslag van de inspraakprocedure en het vooroverleg alsmede de aanvraag hogere waarden en ontwerpbeschikking gedurende zes weken met ingang van vrijdag 22 juni 2012 tot en met donderdag 2 augustus 2012 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl → inwoner → actueel → bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens bovengenoemde termijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moet u richten aan:

De gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg

Postbus 10.001

4940 GA Raamsdonksveer

Met betrekking tot de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder kan eenieder zijn zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Mw. Wilma Lemoine, telefoonnummer 0162-579595.

Naar boven