Kennisgeving Besluit omgevingsvergunning inrichting Eernewoude-1+2/Leeuwarden-8+11

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Dat aan Vermilion Oil & Gas te Harlingen een vergunning is verleend voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘revisie van de vigerende vergunning’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Eernewoude-1+2/Leeuwarden-8+11, gelegen aan de Dominee Bolleman van der Veenweg nabij Eernewoude, in de gemeente Tytsjerksteradiel, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Bergum, sectie H, nummer 1905.

Eernewoude-1+2/Leeuwarden-8+11 is een mijnbouwlocatie voor het produceren, drogen, gereedmaken voor transport, meten en afvoeren van aardgas. De aanvraag betreft een actualisering van de vigerende vergunning. Daarnaast worden op de locatie, ten behoeve van de ontwikkelingsboring en de ingebruikname van de vierde productieput, een boor-kelder aangelegd, een driefasen-afscheider (skid mounted) geplaatst en wordt er een bovengrondse formatiewatertank geplaatst. Ook het leidingwerk op de locatie wordt aangepast.

Op het ontwerpbesluit dat van 19 april 2012 t/m 30 mei 2012 ter inzage lag bij de gemeente Tytsjerksteradiel zijn geen zienswijzen of adviezen ingediend. Hiermee is de beslistermijn van de aanvraag ingekort tot vier weken na de terinzagelegging van het ontwerpbesluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 21 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Tytsjerksteradiel te Burgum.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren: 0511-46 08 60.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.H. van Oeveren, telefoon 070-379 70 88.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank Leeuwarden, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8900 CA Leeuwarden.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven