Logo Maastricht
Ontwerpbestemmingsplan ‘Itteren en Borgharen’

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Itteren en Borgharen’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt;

  • er in dit plan geen ontwikkelingen zijn waarvoor een exploitatieplan moet worden opgesteld.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied omvat de kernen van Itteren en Borgharen, begrensd door de binnenzijden van de Maaskades. Het plangebied is gelegen aan de noordoostzijde van Maastricht, ten oosten van de rivier de Maas en wordt omgeven door het plangebied van de Grensmaas.

Ten opzichte van de begrenzing van de thans geldende plannen Kern Borgharen en Kern Itteren vinden geen fundamentele wijzigingen plaats.

Inhoud

Het plan biedt een eenduidige, uniforme en adequate juridisch-planologsiche regeling voor het toegestane gebruik en de toegestane bebouwing binnen het plangebied van de kernen Itteren en Borgharen. Het plan is gericht op het beheer van de bestaande situatie en heeft een conserverend karakter.

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van maandag 25 juni 2012 ligt het genoemde ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken voor de duur van zes weken ter inzage. Dit betekent dat:

Schriftelijke zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Tevens kunnen schriftelijke zienswijzen digitaal worden gestuurd naar post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de Raad, zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Itteren en Borgharen’.

Mondelinge zienswijzen

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijke zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op dinsdag 17 juli 2012 van 9.00 uur tot 11.00 uur of op donderdag 26 juli 2012 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met dhr. P. Nutters tel. 043-3505038 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 22 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Maastricht, de secretaris, P.J. Buijtels.

De vurgemeester, O. Hoes.

Naar boven