Logo Groningen (Gr)
Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad-Oost 2012

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerpbestemmingsplan Binnenstad-Oost 2012, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 22 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • en in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling op bovenvermelde adressen verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied globaal begrensd door de Turfsingel/het Schuitendiep, de Bloemstraat, de Oostersingel/Oostersingeldwarsstraat/Petrus Campersingel/Europaweg en de Oosterhaven. Het Damsterdiep en de W.A.Scholtenstraat behoren niet tot het plangebied omdat hier een tramlijn is geprojecteerd; deze wegen worden geregeld in een afzonderlijk bestemmingsplan.

Het nieuwe bestemmingsplan Binnenstad-Oost 2012 beoogt een actueel juridisch-planologisch kader voor het plangebied. In hoofdzaak is het erop gericht de bestaande situatie, inclusief reeds vergunde bouwprojecten, vast te leggen en te beschermen. Het nieuwe bestemmingsplan maakt ook het bouwplan mogelijk voor de hoek Nieuweweg-Damsterdiep, waarvoor reeds een positief welstandsadvies is gegeven. In het nieuwe bestemmingsplan wordt tevens de geluidcontour van het bedrijvengebied Zuidoost teruggelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraak ter inzage heeft gelegen van 10 februari tot en met 8 maart 2012.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Binnenstad-Oost 2012’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 22 juni tot en met 2 augustus 2012 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, p/a RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Groningen, 21 juni 2012

Naar boven