Logo Losser
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied gemeente Losser en planMER

Met ingang van 27 juni 2012 ligt gedurende 6 weken (t/m 7 augustus 2012) voor eenieder ter inzage tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Losser, het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de verplichte planMER.

Naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan zijn de inspraareacties afgewogen en is het plan aangepast.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het grootste deel van de gemeente Losser buiten de woonkernen en industrieterreinen. Het bestemmingsplan Buitengebied vervangt het huidige bestemmingplan Buitengebied en alle herzieningen die daarop zijn geweest.

De gemeente actualiseert met dit bestemmingsplan de functies en het gebruik van het buitengebied. De gemeente heeft ook een inventarisatie gemaakt van karakteristieke erven en panden en deze in het plan opgenomen.

Het plan voldoet daarbij aan alle nieuwe wettelijke eisen en is afgestemd op de huidige beleidsinzichten.

Plan-MER

In het kader van de bestemmingsplanherziening is een plan-MER opgesteld. Een plan-MER is noodzakelijk omdat in het bestemmingsplan keuzes worden gemaakt over de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven. Zo’n plan is ook verplicht omdat een passende beoordeling nodig is op grond van de Natuurbeschermingswet. Het bestemmingsplan kan namelijk mogelijk significante gevolgen hebben op Natura 2000-gebieden.

Het doel van het plan-MER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het bestemmingsplan Buitengebied 2012.

Het bestemmingsplan en de plan-MER kunt u tevens inzien via de gemeentelijke website www.losser.nl en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de bovengenoemde periode van 6 weken kan eenieder zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de planMER kenbaar maken bij de gemeenteraad van Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de publieksbalie van het gemeentehuis.

Naar boven