Logo Lemsterland
Ontwerpexploitatieplan Tramdijk-Oost Lemmer (2e herziening)

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken bekend dat het voornemen bestaat het Exploitatieplan Tramdijk-Oost Lemmer voor de tweede keer te herzien. Daartoe is een (herzien) ontwerpexploitatieplan Tramdijk-Oost Lemmer opgesteld. Dit exploitatieplan heeft betrekking op de woningbouwlocatie Tramdijk-Oost te Lemmer. Het plangebied van circa 20 hectare wordt globaal begrensd door de straten Melkweg, Straatweg, Wielewei en Tramdijk. De wijzigingen houden in dat de gemaakte kosten tot en met 2011 zijn verwerkt en dat de planning is aangepast. Het stedenbouwkundige plan is niet gewijzigd.

Het exploitatieplan vormt de juridische basis om de door de gemeente gemaakte en te maken kosten in het kader van het bestemmingsplan Tramdijk-Oost te verhalen op eigenaren van in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het kostenverhaal via het exploitatieplan kan uitsluitend plaatsvinden als een omgevingsvergunning aan de orde is. De exploitatieopzet beschrijft de kosten en opbrengsten in het plan en op welke wijze de kosten toegerekend worden aan de verschillende eigenaren. In het exploitatieplan zijn ook regels opgenomen die de uitvoering van bepaalde werken en werkzaamheden verbieden.

Het ontwerpexploitatieplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 21 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7, 8531 EA Lemmer. Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl via ‘actueel’ → ‘bekendmakingen en publicaties’ → ‘ruimtelijke ordening’. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lemsterland. Dit kunnen zij naar keus mondeling of schriftelijk doen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Lemsterland, Postbus 2, 8530 AA te Lemmer. Personen die een mondelinge zienswijze in willen dienen kunnen daartoe contact opnemen met Peter de Wit van de sector Grondgebied. Zijn telefoonnummer is 0514-567540. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk drie weken voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt.

Belanghebbenden

Als belanghebbenden worden aangemerkt betrokken grondeigenaren. Alle andere indieners van een zienswijze moeten zelf aantonen waarom zij gezien willen worden als belanghebbende.

Lemmer, 20 juni 2012

Naar boven