Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplannen A12 en Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend dat wij hebben ingestemd met de ontwerpbestemmingsplannen ‘A12’ en ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’.

Het bestemmingsplan ‘A12’ heeft als doel het plangebied van een actueel bestemmingsplan en daarmee planologische regeling te voorzien. Met het bestemmingsplan worden geen ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het plangebied omvat de Rijksweg A12 en direct aangrenzende gronden. Van het plangebied zijn uitgesloten die gebieden die benodigd zijn voor de ontwikkeling van de A12 parallelstructuur en de Moordrechtboog. De provincie heeft hiervoor inpassingsplannen vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’ heeft als doel de aanleg van een rotonde op de N207 mogelijk te maken, dit in het kader van de aanleg van de Oostelijke Rondweg door het sierteeltgebied in Reeuwijk en Boskoop. De rotonde vormt de aansluiting van de Gouwedreef op de N207. Het plangebied is gelegen ten oosten van de Gouwe tot de gemeentegrens en ligt ter hoogte van het Gouwebos. Gemeente Bodegraven – Reeuwijk legt gelijktijdig met dit ontwerpbestemmingsplan een wijzigingsplan voor de realisatie van de Gouwedreef ter inzage. De Crisis en herstelwet is van toepassing op bestemmingsplanprocedure voor de Rotonde N207.

Onder verwijzing naar afdeling 3.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) brengen wij ter kennis dat met ingang van 21 juni 2012, gedurende 6 weken (tot en met 1 augustus 2012), de ontwerpbestemmingsplannen ‘A12’ en ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’ ter inzage liggen bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de plannen raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling op telefoonnummer 0182-624624.

Op woensdag 4 juli 2012 vanaf 19.30 tot 21.30 uur is er een informatieavond op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen. Dan is er gelegenheid om nader kennis te maken met en vragen te stellen over de ontwerpbestemmingsplannen ‘A12’ en ‘Rotonde N207 – Oostelijke Rondweg’.

Waddinxveen, 20 juni 2012

Naar boven