Logo Waddinxveen
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Noordkade’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 12 juni 2012 hebben ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noordkade’. Het bestemmingsplan is opgesteld met als doel een actueel juridisch-planologisch kader neer te leggen voor bedrijventerrein Noordkade. Voor het bedrijventerrein gelden momenteel drie bestemmingsplannen. Deze bestemmingsplannen worden vervangen door één nieuw bestemmingsplan. Op die manier ontstaat er een bestemmingsplan dat groter is in omvang en éénduidig en actueel is qua inhoud.

Bij het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan Noordkade is de bestaande, legale situatie het uitgangspunt; het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat bestaande rechten uit de oude bestemmingsplannen waar mogelijk zijn overgenomen, maar dat nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen buitengesloten zijn. Voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen binnen het plangebied zal zo nodig een aparte ruimtelijke procedure volgen. In onderstaande figuur is het plangebied opgenomen zodat u na kunt gaan of dit plan voor u van belang is. Wij raden aan om gebruik te maken van de mogelijkheden om het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen voor zover het uw belangen treft.

Raadplegen van het voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Noordkade’ wordt met ingang van 21 juni 2012 gedurende vier weken (tot en met 18 juli 2012) tijdens openingsuren ter inzage gelegd bij de Publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Waddinxveen. Ook is het plan raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen www.waddinxveen.nl.

Tevens wordt voor dit plan een inloopavond gehouden op woensdag 4 juli 2012 van 19:30 tot 21:30 uur op het gemeentehuis Waddinxveen. Tijdens deze inloopavond kunt u het plan inzien en zullen er medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Reacties

Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende de bovengenoemde periode van vier weken te reageren op het voorontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester & wethouders, Postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen onder vermelding van ‘voorontwerpbestemmingsplan Noordkade’. Het is niet mogelijk om mondelinge reacties in te dienen. Uw reactie wordt betrokken in de verwerking van het voorontwerp- tot ontwerpbestemmingsplan. Ten overvloede wordt opgemerkt dat de nu voorliggende mogelijkheid tot reageren de wettelijk verplichte terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, en de mogelijkheden om hierop een zienswijze in te dienen, niet beperkt. Alle tijdig binnengekomen reacties op het voorontwerpbestemmingsplan Noordkade worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met mw. N. Broeke, bereikbaar via tel. 0182-624 727 of via het e-mailadres n.broeke@waddinxveen.nl.

Naar boven