Voorontwerpbestemmingsplan ‘Tolhuissluis’

Toelichting

De Provincie Noord-holland gaat de Tolhuissluis restaureren en zo veel mogelijk in oude staat terug brengen. Het huidige bedieningshuisje dateert uit de jaren ’60 en is verouderd. Het voldoet niet meer aan de moderne (ARBO) eisen en moet vervangen worden. Er komt een nieuw bedieningsgebouw dat voldoende werkruimte biedt aan zowel de mensen die de sluis bedienen als alle benodigde apparatuur. Het bedieningsgebouw valt in het bestemmingsplan Landelijk gebied, dit bestemmingsplan voorziet echter niet in een bestemming voor het bedieningsgebouw. Daarbij heeft dit nieuwe gebouw een iets groter ruimtebeslag dan het huidige gebouw. Daarom is in opdracht van de Provincie een nieuw bestemmingsplan ‘Tolhuissluis’ opgesteld waarmee het bedieningsgebouw planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan Toluissluis ligt in het kader van de inspraakprocedure van 20 januari tot en met 2 februari 2012 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Binnen deze termijn kan een ieder een inspraakreactie zenden aan het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn).

Verdere procedure

Na verwerking van de reacties zal het ontwerpbestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening zes weken ter inzage worden gelegd. Iedereen kan dan een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. De raad zal vervolgens een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Door middel van publicaties op de gemeentepagina’s in De Nieuwe Meerbode, de gemeentelijke website en de Staatscourant zal bekend worden gemaakt wanneer zienswijzen kunnen worden ingediend.

Uithoorn, 19 januari 2012

Naar boven