Logo Leerdam
Ontwerpbestemmingsplan ‘Eiland van Heesen’

Ontwerpbestemmingsplan ‘Eiland van Heesen’ en het daarbij behorend gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het oprichten van supermarkt en 17 appartementen met parkeergarage, uitweg en kappen van een houtopstand op het perceel Industrieweg 1 en 2 te Leerdam.

   

Bekendmaking heeft betrekking op:

4143 HP

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat vanaf donderdag 21 juni 2012 gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Eiland van Heesen’.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt ingeklemd tussen de Schaikseweg en het bedrijventerrein ‘Nieuw Schaik ‘ nabij de rotonde Schaikseweg – Industrieweg in de bestaande kern van Leerdam. Dit is plaatselijk bekend als Industrieweg 1 en 2 te Leerdam, kadastraal bekend gemeente Leerdam, sectie B, nummer(s) 7929, 8322 (ged.), 8190, 8191, 10527 en 10530 (ged.).

Het doel van het ontwerpbestemmingsplan is de realisatie van een nieuwe supermarkt , inclusief de hierbij behorende (infrastructurele) voorzieningen en 17 appartementen met parkeergarage mogelijk te maken.

Coördinatieregeling

Het ontwerpbestemmingsplan wordt samen met de omgevingsvergunning in één procedure voorbereid onder coördinatie van het college van burgemeester en wethouders. Deze procedure wordt nader aangeduid als de gemeentelijke coördinatieregeling. De gemeenteraad heeft op 1 december 2011 besloten om deze regeling voor dit project toe te passen.

Ontwerpbesluiten

Ter inzage liggen de navolgende ontwerpbesluiten:

  • 1. Ontwerpbestemmingsplan ‘Eiland van Heesen’ (de gemeenteraad is het bevoegde bestuursorgaan);

  • 2. Ontwerpbesluit omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten (het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde bestuursorgaan):

    • o Het bouwen van een bouwwerk;

    • o een uitweg te maken, te hebben of te veranderen of het gebruik daarvan te veranderen.

    • o houtopstand te vellen of te doen vellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning, inclusief de achterliggende stukken worden met ingang van 21 juni 2012 gedurende een periode van zes weken (tot en met 1 augustus 2012) voor iedereen ter inzage gelegd in het gemeentehuis aan het Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam (geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 tot 17.00).

Deze stukken zijn tevens in pdf-formaat beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl, ‘onder het kopje Nu ter inzage’.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/?bbx1=134950&bby1=43107&bbx2=135182&bby2=484236.

Indienen zienswijze

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning kan iedereen gedurende de termijn van terinzagelegging een mondeling of schriftelijk zienswijze naar voren brengen:

  • voor zover het betreft het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Leerdam;

  • voor zover het betreft de ontwerp-omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders van Leerdam.

U wordt verzocht duidelijk te vermelden waarop uw zienswijze betrekking heeft namelijk op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerp-omgevingsvergunning.

Het postadres voor het indienen van schriftelijke zienswijzen is:

Postbus 15,

4140 AA Leerdam

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de mevrouw J. Bijkerk van de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken onder nummer 0345-636180.

Leerdam, 20 juni 2012

Naar boven