Logo Reimerswaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Zaete’

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat vanaf donderdag 21 juni 2012 tot en met woensdag 1 augustus 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘De Zaete’ (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via de afdeling Dienstverlening via telefoonnummer 0113-395000. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www. Reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken.

Het plangebied is gelegen aan de Korringaweg 3 in Yerseke, kadastraal bekend gemeente Reimerswaal, sectie Y, nummer 603 (gedeeltelijk). Het voornemen bestaat om op de projectlocatie aan de Korringaweg 3 in Yerseke onder andere de bouw mogelijk te maken van (gestapelde) woningen, een uitbreiding van het kennisinstituut Imares, een hotel, diverse maatschappelijke functies en een parkeergarage.

Deze ontwikkelingen passen qua functies en bouwmassa’s niet binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Oesterputten’. Om de beoogde ontwikkelingen mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Baas via telefoonnummer 0113-395000. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Baas van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0113-395000.

Kruiningen, 20 juni 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal, J. Gideonse, Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Naar boven