Logo Gorinchem
Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan ‘Merwededijk nabij nr. 40, realisatie van een woning’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied gelegen nabij Merwededijk 40 te Gorinchem.

Het plangebied is gelegen aan een benedendijks weiland langs de dijk. Aan de westelijke kant van de dijk staat een viertal 2/3-laagse woonhuizen (Merwededijk 37–40). Wat verder aan de oostelijke kant van de dijk ligt de woning Merwededijk 41. Het plangebied zelf is aan vier zijden omgeven door smalle sloten. Aan de westelijke kant van de kavel liggen weilanden en aan de oostelijke kant liggen weilanden, begroeid met bomen. Een gebied met veel bomen en struiken ligt aan de noordzijde van het plangebied.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om de bouw van een energieneutrale woning mogelijk te maken.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het voorontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een inspraakreactie naar voren brengen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor informatie over deze kennisgeving of het op te stellen voorontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-659 305 E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Naar boven