Logo Heerenveen
Bestemmingsplan ‘Heerenveen – Akkersplein’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Heerenveen - Akkersplein’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft globaal betrekking op een deel van het Akkersplein en het perceel op de hoek Sallandlaan-Amelandlaan (voormalig OSG-locatie) in Heerenveen.

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid een nieuw winkelcentrum te realiseren op de hoek Sallandlaan-Amelandlaan. Het winkelcentrum zal ruimte bieden aan een supermarkt en een aantal overige (winkel) voorzieningen. Na realisering van het nieuwe winkelcentrum wordt het bestaande winkelcentrum gesloopt en krijgt het perceel een groene invulling.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 21 juni 2012 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage.

U kunt het digitale bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0074.BPNAkkersplein-VG01.

De afdruk van het digitale bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling kunnen tijdens openingsuren worden ingezien op de volgende plaatsen:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen

  • bij de receptie van Serviceflat Oranjewoud, Flat Oranjewoud 1 te Heerenveen.

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ‘s-Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven