Vastgestelde Structuurvisie en plan-MER gemeente Maasdriel

Op 20 oktober 2011 heeft de gemeenteraad van Maasdriel de ‘Structuurvisie en plan-MER gemeente Maasdriel’ vastgesteld.

Inhoud

Het plangebied omvat het gehele gebied van de gemeente Maasdriel.

Deze structuurvisie is de actualisering van de StructuurvisiePlus Maasdriel 2004–2014 en daarnaast de ruimtelijke vertaling van de Visie Maasdriel 2020+, zoals die op 3 juli 2008 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De structuurvisie is een kaderstellend plan, dat duidelijkheid schept over de plannen en beleidsstukken, die voor de gemeente Maasdriel van belang zijn.

Het uiteindelijke ruimtelijke beleid van de gemeente Maasdriel wordt de komende jaren ingevuld door het uitvoeren en uitwerken van tientallen projecten. Hierbij gaat het zowel om woningbouw (in alle segmenten en prijscategorieën), ontwikkeling van bedrijventerreinen en concentratiegebieden voor glastuinbouw en paddenstoelenteelt, als om recreatieve initiatieven en landschap- en natuurontwikkeling.

Het ontwerp van de ‘Structuurvisie en plan-MER gemeente Maasdriel’ heeft van 7 april 2011 tot en met 18 mei 2011 ter inzage gelegen in het kader van de zienswijzenprocedure.

Een aantal van de ontvangen zienswijzen heeft geleid tot het doorvoeren van wijzigingen in de structuurvisie.

Inzien

De vastgestelde Structuurvisie en plan-MER gemeente Maasdriel ligt met de daarbij behorende stukken van 26 januari tot en met 7 maart 2012 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45 voor iedereen ter inzage.

U kunt de structuurvisie en plan-MER ook vinden op

  • onze website onder 'Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen / Ruimtelijk beleid en bestemmingsplannen'.

  • www.ruimtelijkeplannen.nl.

    U kiest op de startpagina bovenin de tab 'structuurvisies'. Daarna kunt u in het keuzescherm aan de linkerkant NL.IMRO.0263.SV0002-VG01 invullen. Of u zoomt via de kaart in op het gebied van de gemeente Maasdriel.

    Na te klikken op de het 'i-tje' en vervolgens op een locatie binnen het gebied van de gemeente Maasdriel ziet u rechts (onder andere) de Structuurvisie Maasdriel vermeld staan.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263. SV0002-/NL.IMRO.0263.SV0002-VG01.

Inwerkingtreding

De structuurvisie en plan-MER treedt in werking de dag na de bekendmaking. De structuurvisie is geen juridisch bindend document. Tegen het besluit tot vaststelling kan daarom -op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht- geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw Diriël van Lienden telefoonnummer (0418) 638849 of de heer Naut Aarts, telefoonnummer (0418) 638814, of mailt u naar info@maasdriel.nl, t.a.v. de heer Naut Aarts.

Naar boven