Logo De Wolden
Ontwerp van bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en omgevingsvergunning De Priensenije Ruinen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan met bijbehorend beeldkwaliteitsplan ‘De Priensenije Ruinen’ ter inzage wordt gelegd. Verder wordt ter inzage gelegd de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van drie woongebouwen.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders hebben besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte van de aanvrager om zo spoedig mogelijk te kunnen beginnen met een onderdeel van het plan: de bouw van drie woongebouwen (van 10 woningen elk).

De gemeentelijke coördinatieregeling, gebaseerd op paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening, maakt het mogelijk om samenhangende besluiten gelijk op te laten lopen met de besluitvorming over het bestemmingsplan.

De planopzet

Het bestemmingsplan is opgesteld om de herstructurering (gedeeltelijke renovatie, sloop en nieuwbouw) van het bestaande zorgcentrum met woningen ‘De Priensenije’ gevestigd aan de Jan Wierengaweg 7 tot en met 59 in Ruinen mogelijk te maken. Ook wordt het terrein van het voormalige postagentschap aan de Jan Wierengaweg 5 bij de plannen betrokken. De stedenbouwkundige situatie wijzigt door de plannen aanmerkelijk.

Ter inzage

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de omgevingsvergunning van 21 juni tot en met 1 augustus 2012 inzien via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

Het ontwerp van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn ook in te zien via:

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

  • ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Iedereen kan tijdens de periode van terinzagelegging een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en/of de omgevingsvergunning kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunnen worden ingediend bij de raad van gemeente De Wolden, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde.

Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders, eveneens via Postbus 20, 7920 AA in Zuidwolde. U wordt verzocht duidelijk kenbaar te maken of uw zienswijze betrekking heeft op het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via de administratie van de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 20 juni 2012

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven