Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Van Alewijkstraat 32–34 Beerzerveld’

Het college maakt bekend dat vanaf woensdag 20 juni tot en met 31 juli 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Van Alewijkstraat 32–34 Beerzerveld’ voor eenieder ter inzage ligt.

Dit plan maakt het mogelijk om aan de achterzijde van het pand een feestzaal te realiseren en vanaf de Van Alewijkstraat gezien, aan de rechterzijde van het pand een hotelgedeelte, bestaande uit vijf hotelkamers.

Inhoud ontwerp bestemmingsplan

Om de plannen juridisch-planologisch mogelijk te maken is voorliggend bestemmingsplan opgesteld en is een aantal omgevingsonderzoeken uitgevoerd. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. In de toelichting zijn de aan het plan ten grondslag liggende gedachten en de uitkomsten van de onderzoeken vermeld. In de regels staan de gebruiksbepalingen en bouwvoorschriften. Op de verbeelding (plankaart) is de bestemming van het plangebied weergegeven.

Procedure

Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de wettelijk verplichte instanties, die in de gelegenheid zijn gesteld hun advies uit te brengen over het plan. Tegelijkertijd heeft het voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 5 april tot en met 16 mei 2012 voor inspraak ter visie gelegen conform de gemeentelijke inspraakprocedure. In deze periode zijn er geen schriftelijke inspraakreacties ontvangen.

Stukken

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis, bij de balie van het Omgevingsplein.

De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van 6 weken kan een ieder tegen ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling zienswijzen bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd aan de gemeenteraad van Ommen, postbus 100, 7730 AC Ommen. In de zienswijzen moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijzen betrekking hebben.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van ter inzage legging een afspraak worden gemaakt met het secretariaat van het Publieksplein, telefoon 14 0529.

Naar boven