Logo Steenwijkerland
MER bestemmingsplan Buitengebied Steenwijkerland en bestemmingsplan Verblijfsrecreatieterreinen Steenwijkerland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 lid 2 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van de bestemmingsplannen Buitengebied Steenwijkerland en Verblijfsrecreatieterreinen een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (Planm.e.r. en Besluitm.e.r.).

Deze Plan- en Besluitm.e.r. is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het Plan- en BesluitMER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die de bestemmingsplannen Buitengebied Steenwijkerland en Verblijfsrecreatieterreinen Steenwijkerland mogelijk maken. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op nabijgelegen Natura 2000-gebieden op voorhand niet zijn uit te sluiten.

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het Plan- en BesluitMER). In dit Startdocument worden verder aanleiding en aanpak van de procedure beschreven. Het Startdocument zal worden aangeboden aan de Commissie voor de m.e.r. voor advies. De Commissie voor de m.e.r. brengt dit advies uit aan de gemeente Steenwijkerland.

Het Startdocument ligt van 20 juni 2012 tot en met 31 juli 2012 ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast is het Startdocument in te zien via de gemeentelijke website.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport (Plan- en BesluitMER) inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen. U kunt schriftelijk of mondeling een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland, postbus 162, 8330 AD Steenwijk, naar voren brengen.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Steenwijkerland zal gelijktijdig met het definitieve milieueffectrapport naar verwachting in december 2012 ter visie worden gelegd.

Naar boven