Logo Waalwijk
Bekendmaking milieueffectrapportage structuurvisie Waalwijk

De gemeente Waalwijk heeft het voornemen een structuurvisie voor haar grondgebied op te stellen en daarbij een plan-m.e.r.-procedure1 te doorlopen.

Waarom plan-MER

De gemeente Waalwijk stelt een structuurvisie op voor haar gemeente. Voorafgaand aan de structuurvisie is de gemeente in 2009 een proces gestart waarin inwoners, bedrijven, instellingen en organisaties hun bijdrage hebben geleverd aan het opstellen van een visie ‘Waalwijk 2020 De schakel van Midden-Brabant’. In mei 2010 heeft de gemeenteraad van Waalwijk de strategische visie vastgesteld. In de visie Waalwijk 2020 is het beeld beschreven hoe de gemeente Waalwijk er in het jaar 2020 uit zal zien. In de structuurvisie worden dit beeld als het ware ‘ruimtelijk vertaald’. Dit houdt in dat wordt gekeken welke ontwikkelingen ruimtelijk gezien nodig zijn om het beeld van 2020 te bereiken. Voor de besluitvorming over de structuurvisie wordt een plan-MER opgesteld. Het Milieueffectrapport beschrijft de milieueffecten van de structuurvisie.

De notitie ‘Detailniveau en reikwijdte’ vormt de start van de milieu-effectrapportage. Met behulp van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunnen de betrokken bestuursorganen gericht worden geraadpleegd. Op www.waalwijk.nl kan deze notitie worden ingezien.

Doel plan-MER

Het doel van de plan-m.e.r. procedure is om het milieubelang vroegtijdig binnen de besluitvorming te betrekken, zodat er een goede afweging kan worden gemaakt tussen de gevolgen op het milieu en de overige belangen. Deze milieugevolgen worden beschreven in een milieueffectrapport (plan-MER).

Procedure

Met deze kennisgeving geeft het college van de gemeente Waalwijk, conform artikel 7.11c van de Wet Milieubeheer, kennis van het voornemen om de genoemde plannen op te stellen (structuurvisie en plan-MER). Deze openbare kennisgeving is de eerste stap in de zogenaamde plan-m.e.r.-procedure. Ter voorbereiding op het daadwerkelijke plan-MER zal ook nog een Voortoets Natuurbeschermingswet opgesteld.

De Notitie reikwijdte en detailniveau en de Voortoets Natuurbeschermingswet is per 15 juni 2012 in te zien op www.waalwijk.nl. Een ieder kan, gedurende de terinzageleggingstermijn van zes weken na 15 juni 2012, zienswijzen indienen op het hierboven omschreven voornemen. Zienswijzen kunnen alleen schriftelijk worden ingediend bij het college van B&W van de gemeente Waalwijk.

Tijdens de inspraakperiode wordt er een informatieavond georganiseerd, waar eenieder vragen kan stellen over de notitie of de m.e.r.. deze informatieavond vindt plaats op dinsdag 26 juni op het gemeentehuis van Waalwijk. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. U kunt zich tot en met dinsdag 19 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar sbasten@waalwijk.nl.

Verder zullen de gebruikelijke overleginstanties (artikel 3.1.1.1 Besluit ruimtelijke ordening) bij de verdere planuitwerking en totstandkoming van het bestemmingsplan worden betrokken.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. S. Basten, tel. 0416-683872 of e-mail sbasten@waalwijk.nl


X Noot
1

m.e.r=de procedure voor de milieueffectrapportage

MER = het milieueffectrapport

Naar boven