Logo Leiden
Ontwerp bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde De Leidse Schans

Ontwerp bestemmingsplan

Op 12 juni 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘De Leidse Schans’ vrij te geven voor het indienen van zienswijzen. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van studentencampus De Leidse Schans mogelijk op het terrein van het voormalige scholencluster Lammenschanspark. De campus omvat circa 1800 grotendeels zelfstandige studentenwoningen, circa 200 starterswoningen, maximaal 1100m2 aan commerciële ruimten en bijbehorende parkeervoorzieningen, allen gelegen rondom een groen en autovrij middengebied. Met de ontwikkeling wil de gemeente het tekort aan studentenhuisvesting op een structurele manier terugdringen.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van maandag 18 juni tot en met maandag 30 juli 2012 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00 uur, donderdagavond van 17:00-20.00 uur en zaterdag van 09:00–13:00 uur. De digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden (www.leiden.nl/ruimtelijkeordening) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagentermijn kunnen zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw zienswijze per e-mail te sturen naar sleutel@leiden.nl, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan De Leidse Schans, t.a.v. team ORO'. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team ORO, tel. 071-51 65 232.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Uit een akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) van 48dB voor verkeerslawaai wordt overschreden ter plaatse van in totaal 179 woningen, die in het bestemmingsplan De Leidse Schans worden toegestaan. Als gevolg van de Lammenschansweg bedraagt de gevelbelasting maximaal 50dB en vanwege de Kanaalweg bedraagt de gevelbelasting maximaal 54dB.

Op 11 juni 2012 heeft de Omgevingsdienst West-Holland namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Lammenschansweg en de Kanaalweg, voor respectievelijk 68 en 111 woningen. De hogere waarden worden vastgesteld op basis van artikel 110a van de Wgh.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage van maandag 18 juni tot en met 30 juli 2012, op bovengenoemde locaties.

Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarde worden gericht aan de Omgevingsdienst West-Holland (postbus 159, 2300 AD Leiden). Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 071-51 65 502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u contact opnemen met:

  • de procedurekamer, tel. 071-4083117 (procedure)

  • E.Dolman, tel. 071-4083366 (inhoudelijk)

  • de heer T. Barkhuis, tel. 071-5167639 (ruimtelijke ordeningsaspecten)

Naar boven