Logo Heerde
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied West, Mussenkampseweg 32

Het college van Heerde maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied West, Mussenkampseweg 32’ met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan is een juridische en planologische regeling voor de uitbreiding en concentratie van de activiteiten van de Stichting Jeugd met een Opdracht op de locatie Heidebeek aan de Mussenkampseweg 32 te Heerde. Daarbij wordt tevens de actualisatie van de locatie ’s Heerenhof aan de Zwarteweg 8–10 meegenomen. Voor een exacte begrenzing van het plangebied verwijzen wij naar het voorontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied West, Mussenkampseweg 32’ is ontwikkelingsgericht voor de locatie Mussenkampseweg 32 en conserverend voor de locatie Zwarteweg 8–10.

Het complex Heidebeek is het grote landelijke opleidings- en trainingscentrum van de (internationale) organisatie en ’s Heerenhof is een daarbij behorende, vrij toegankelijke gemeenschapszaal waar kerkdiensten en andere kerkelijk georiënteerde activiteiten plaatsvinden.

Vanwege ruimtegebrek op de locatie Heidebeek zijn in het verleden twee externe locaties in Epe in gebruik genomen. Beide locaties voldoen niet meer aan de eisen. Daarnaast levert het gebruik van deze dislocaties ook (beperkte) logistieke problemen op van en naar Epe. Om voorgaande redenen wordt het gebruik van deze twee dislocaties opgezegd en worden alternatieven ontwikkeld op Heidebeek.

Het voorgaande betekent dat het plan voorziet in (ingrijpende) nieuwe ontwikkelingen op de locatie Heidebeek. Voor de locatie ‘s Heerenhof wordt hoofdzakelijk de bestaande situatie vastgelegd.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 20 juni 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Publiekscentrum in het gemeentekantoor van Heerde op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0246.865BUWBPMUSSENKW32-on01 en op www.heerde.nl. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Dit kan schriftelijk (Postbus 175, 8180 AD Heerde), digitaal (www.heerde.nl – Digitaal loket – Direct aanvragen – Zienswijze bestemmingsplan) en mondeling. Als u van de laatste mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met mevrouw L. Sipman van het team Ontwikkeling, telefoon 0578-699444.

Heerde, 19 juni 2012

Het college van Heerde.

Naar boven