Partiële herziening bestemmingsplan Harkema-dorp, Reitsmastrjitte 73–75–75a (vaststelling)

Inleiding

De partiële (gedeeltelijke) herziening van het bestemmingsplan Harkema-dorp voor de percelen Reitsmastrjitte 73–75–75a geeft een regeling voor:

  • de wijziging van de bestaande bedrijfswoning als onderdeel van de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’ op het perceel Reitsmastrjitte 73 naar de bestemming ‘Gemengd’;

  • het wijzigen van het bouwvlak en de bouw van een woning op het perceel aan Reitsmastrjitte 75;

  • de bouw van een woning op het perceel tussen de Reitsmastrjitte 75 en Reitsmastrjitte 77, door de wijziging van de bestemming ‘Agrarische doeleinden’ naar de bestemming ‘Gemengd’.

Op 12 januari 2012 heeft de gemeenteraad de Partiële herziening bestemmingsplan Harkema-dorp, Reitsmastrjitte 73–75–75a ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Vanaf 25 januari tot en met 6 maart 2012 ligt de Partiële herziening bestemmingsplan Harkema-dorp, Reitsmastrjitte 73–75–75a ter inzage.

Het plan kunt u inzien:

  • in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

  • via onze website www.achtkarspelen.nl (zoeken op ‘Ruimtelijke plannen’).

Beroep

Tot en met 6 maart 2012 kan beroep worden ingesteld tegen het plan door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 24 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, P. Adema, wnd. burgemeester.

E. van der Sluis, secretaris.

Naar boven