Logo Laarbeek
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kanaaldijk Aarle-Rixtel

De gemeenteraad van Laarbeek heeft op 31 mei 2012 het bestemmingsplan Kanaaldijk Aarle-Rixtel gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de verruiming van de gebruiksmogelijkheden van het bestaande bedrijventerrein Kanaaldijk. Dit terrein is gesitueerd tussen de Kanaaldijk en de Helmondseweg in Aarle-Rixtel.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 18 juni tot en met maandag 30 juli 2012 ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Gedurende de inzagetermijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het vastgestelde plan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.laarbeek.nl.

Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, een belanghebbende die aantoont dat die redelijkerwijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan (overeenkomstig artikel 3.8 Wro) zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Voor zover bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen zijn aangebracht (zie onder) ten opzichte van het ontwerp kan eenieder gedurende de termijn van terinzagelegging tegen de wijzigingen beroep instellen.

De ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de wijziging van de subbestemming ‘discount-supermarkt’ in ‘supermarkt’, de toevoeging van twee begrippen (bruingoed en witgoed), het achterwege laten van twee sub-bestemmingen (‘feestartikelen’ en ‘dierbenodigdheden’) en de toevoeging van een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid (onder voorwaarden) voor detailhandel in huishoudelijke artikelen.

Verder zijn enkele delen van ingebrachte zienswijzen door de raad gegrond verklaard en in het bestemmingsplan verwerkt. Het betreft de toevoeging van drie aanvullende studies (flora & fauna, lucht en geluid). De uitkomsten van deze studies hebben geen consequenties voor het onderhavige bestemmingsplan.

Naar boven