Logo Haren
Ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 15 juni 2012 het ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West zes weken (t/m donderdag 26 juli 2012) ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West

Het ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West voorziet in een eenduidige regeling voor de gebruiks- en bouwmogelijkheden in een groot deel van de bebouwde kom van Haren. Het gaat hierbij om de bebouwde kom ten westen van de Rijksstraatweg, vanaf de Molenbuurt tot aan het bedrijventerrein Nesciopark, het transferium en de Nesciolaan tot aan de Emmalaan. Ten zuiden van de Emmalaan wordt het gebied globaal begrensd door de Erasmuslaan, de Lutsborgweg en de Holsteinlaan.

Het ontwerp is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan Haren dorp West dat met ingang van 11 november 2011 zes weken ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan Haren dorp West is naar aanleiding van de overlegreacties van Gedeputeerde Staten en ambtshalve aanpassingen op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het plan ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling, Een schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Haren, Postbus 21, 9750 AA Haren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via e-mail een afspraak maken met de heer P.G. Teerhuis, p.g.teerhuis@haren.nl of de heer W. Holtjer, w.holtjer@haren.nl of via telefoonnummer 050 53 39 911.

Haren, 14 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Haren, J.H. Bats MPM, burgemeester.

M.P. de Wilde, secretaris.

Naar boven