Logo Eindhoven
1e Uitwerkingsplan Blixembosch Noordoost (velden) en tijdelijk hogere grenswaarde geluid

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij op 5 juni 2012 het uitwerkingsplan ‘1e uitwerking Blixembosch Noordoost (velden)’ gewijzigd hebben vastgesteld. Tevens heeft het college bij besluit van 5 juni 2012 een tijdelijke hogere grenswaarden geluid inzake wegverkeer vastgesteld.

Aan de noordoostzijde van Eindhoven wordt de nieuwe wijk ‘Blixembosch Buiten’ gerealiseerd. Het uitwerkingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 55 woningen in het plandeel ‘De Velden’ tussen ‘De Laan’ en de bestaande geluidwal.

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vanwege de A50, de A58 en de John F. Kennedylaan op de gevels van woningen binnen het plangebied van de ‘1e uitwerking Blixembosch Noordoost (velden)’.

Het college heeft als hogere grenswaarde voor de woonfunctie tijdelijk een waarde vastgesteld van maximaal 53 dB ten gevolge van het wegverkeer.

Het uitwerkingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden en onderliggende stukken liggen met ingang van 14 juni 2012 gedurende zes weken op werkdagen tijdens openingsuren voor iedereen ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven (openingstijden: zie colofon).

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00–13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00–16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Het uitwerkingsplan ‘1e uitwerking Blixembosch Noordoost (velden)’ kan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80152-0301.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80152-/NL.IMRO.0772.80152-0301/

De bijlagen behorende bij de toelichting zijn toegevoegd aan het digitale plan.

Met ingang van vrijdag 15 juni 2012 tot en met donderdag 26 juli 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarde inzake geluid beroep worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen.

Tevens kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders in het ontwerp zijn aangebracht.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift dient aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het vaststellingsbesluit en het besluit inzake hogere grenswaarde geluid treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten, en daarmee het bestemmingsplan, niet. In geval van spoedeisend belang, kunnen degenen die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treed het besluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven