Logo Nunspeet
Vastgesteld gewijzigd bestemmingsplan Buitengebied 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2012 het bestemmingsplan Buitengebied 2010 gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’ geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de dorpskernen, bedrijventerreinen, recreatieterreinen en de spoorzone. De gemeente actualiseert met dit bestemmingsplan de functies en het gebruik van het buitengebied.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen doorgevoerd op de planregels, de toelichting en de verbeelding. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit en de zienswijzennota waarin begrepen de ambtelijke wijzigingen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van woensdag 13 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Nunspeet. Ook kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op de landelijke website: http://ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0302.BP1045-VG02. Op de gemeentelijke website www.nunspeet.nl is een link opgenomen naar de landelijke website.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen.

NB.Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven