Logo Zaltbommel
Notitie Reikwijdte en Detailniveau PlanMER Bestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel maken op basis van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer bekend van plan te zijn om een milieueffectrapport op te stellen als voorbereiding van een bestemmingsplan voor het buitengebied. Het bestemmingsplan, getiteld ‘Buitengebied’, is kaderstellend voor m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten, voornamelijk in de vorm van de ontwikkelingsmogelijkheden voor veehouderijbedrijven. Tevens is volgens de Natuurbeschermingswet 1998 een passende beoordeling verplicht voor het bestemmingsplan. Als voorbereiding op de milieueffectrapportage heeft de gemeente Zaltbommel een notitie Reikwijdte en Detailniveau opgesteld. In dit document wordt onderbouwd waarom een milieueffectrapportage wordt uitgevoerd en wordt ingegaan op de inhoud en de procedure. Tegen zowel het voornemen om een milieueffectrapport op te stellen als de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ kunnen door eenieder zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De notitie Reikwijdte en Detailniveau planMER ligt van donderdag 14 juni 2012 tot en met woensdag 25 juli 2012 ter inzage op het Gemeentekantoor, Hogeweg 11 te Zaltbommel en is tijdens openingstijden in te zien. Tevens is de notitie Reikwijdte en Detailniveau in te zien via de website www.zaltbommel.nl (aanklikken: ‘Wonen Verkeer en Veiligheid’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’). Gedurende de bovengenoemde periode kan eenieder een zienswijze indienen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk; dit heeft onze voorkeur (adres: Burgemeester en Wethouders van Zaltbommel, Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel), of

  • Mondeling; hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar (0418-681681)

Tijdens de bovengenoemde periode worden de bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken bestuursorganen geraadpleegd. De Commissie m.e.r. wordt geen advies gevraagd over het voornemen om een milieueffectrapport op te stellen.

Zaltbommel, 13 juni 2012

Naar boven