Logo Amsterdam - West
Vaststelling Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam, deel 1

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het ‘Paraplubestemmingsplan Stadsdeel West, Amsterdam, deel 1’ op 5 juni 2012 door de stadsdeelraad van stadsdeel West is vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt, met de bijbehorende stukken, vanaf 14 juni 2012, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij de publieksbalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.west.amsterdam.nl/wonen_en/bestemmingsplannen.

Omdat het plan de herziening betreft van een aantal vigerende bestemmingsplannen die vóór 1 januari 2010 zijn vastgesteld, zijn de digitaliseringsverplichtingen uit het Besluit ruimtelijke ordening niet van toepassing.

Met dit paraplubestemmingsplan worden 17 vigerende bestemmingsplannen, gelegen binnen het grondgebied van stadsdeel West, herzien. Het bestemmingsplan heeft betrekking op voorschriften ten behoeve van scootsafes, kiosken, dakterrassen, toegangsopbouwen, zelfstandige woningen op zolderverdiepingen, ateliers, galeries en kinderopvangvoorzieningen. Daarnaast worden in het bestemmingsplan ‘Admiraal de Ruijterweg’ een aantal woningen ‘terugbestemd’.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 13 juni 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West,stadsdeelsecretaris, F. Claasen.

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur, M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven