Logo Apeldoorn
Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Winkelcentrum Orden en Omgeving

Van 14 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 ligt voor iedereen ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Winkelcentrum Orden en Omgeving. Het plan tot herontwikkeling van het gebied gaat in hoofdlijnen uit van:

  • het omvormen van het huidige winkelcentrum aan de Laan van Orden-Rembrandtlaan tot een gezondheidscentrum;

  • een nieuw winkelcentrum ten zuiden van het huidige centrum (tussen Jan Steenlaan en Frans Halslaan);

  • woningbouw op de Caretex-locatie (locatie begrensd door de Laan van Spitsbergen, Morinistraat en de percelen van het wijkcentrum Orca, het +Punt en de basisschool Spitsbergen en het perceel Laan van Orden 320);

  • woningbouw op de Hobbemalaan-locatie (locatie wordt begrensd door de Hobbemalaan, Mauvestraat, Ruysdaellaan en, aan de noordzijde, woonpercelen);

  • een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte, het groen en de Orderbeek.

De gemeenteraad is voornemens geen exploitatieplan vast te stellen.

Gelijktijdig ligt ter inzage het concept-beeldkwaliteitplan Winkelcentrum Orden, dat dezelfde begrenzing heeft. In dit beeldkwaliteitplan zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen worden getoetst.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerpbestemmingsplan Winkelcentrum Orden en Omgeving'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend worden en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer E. Boogmans, telefoonnummer (055) 580 2888. Bij afwezigheid kunt u een afspraak maken met de heer A. Francken, telefoonnummer (055) 5802416.

Tijdens de periode van terinzagelegging kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling op het concept-beeldkwaliteitplan reageren. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van ‘reactie op beeldkwaliteitplan Winkelcentrum Orden’. Voor uw mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met mevrouw S. Heddema, telefoonnummer (055) 580 2411.

Voor (een deel van) de in dit plan opgenomen ontwikkelingen is tevens een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vereist. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt ook ter inzage. De bijbehorende publicatie is opgenomen onder het kopje Wet geluidhinder.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via onze webnetsite www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitplan liggen ook ter inzage in het stadhuis. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan in elektronische vorm kunt u bekijken op de internetzuil in het stadhuis. Bij het Omgevingsloket in het stadhuis kunt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan.

Bij het Omgevingsloket kunt u alleen terecht op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met 14055. Het Omgevingsloket is geopend op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, in de even weken op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur, in de oneven weken op woensdag van 18.00 tot 19.30 uur en iedere donderdag van 18.00 tot 19.30 uur.

Apeldoorn, 6 juni 2012

Naar boven