Logo Vaals
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Von Clermontplein 60

Burgemeester en Wethouders van Vaals maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat op 21 mei 2012 het vastgestelde bestemmingsplan ‘Von Clermontplein 60’ ter inzage ligt.

Bij vaststelling van het plan zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het op 28 maart 2011 vastgestelde bestemmingsplan.

Beschrijving plan

Het bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de bouw van een appartementencomplex met tien wooneenheden, een parkeergarage en een garagebox.

Wijzigingen

Naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State (28 maart 2012) is het bestemmingsplan ‘Von Clermontplein 60’ op de navolgende onderdelen gewijzigd:

  • 1. Planregels: In de gewijzigde planregels is een definitie opgenomen voor het bepalen van het peil en de ondergrondse bouwdiepte van een bouwwerk. Voorts zijn de bouwregels (artikel 3.2.2.) aangepast op de maximale maatvoeringen.

  • 2. Verbeelding: De gewijzigde verbeelding geeft een aanduiding met twee maatvoeringen ten aanzien van de maximale bouwhoogte en een aanduiding met de maximale goothoogte weer.

  • 3. Toelichting: Paragraaf 3.1 en 3.2 is gewijzigd. De stedenbouwkundige verantwoording beschrijft de maximale maatvoeringen voor het plangebied. Paragraaf 3.2 geeft de impressies van het nieuwe bouwplan weer.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 18 juni 2012 voor de duur van 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00–12:00 uur. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de afdeling Ruimte cluster VROM. Tevens kunt u de bescheiden raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht op het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen. Belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend, kunnen toch een beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven