Logo Deventer
Vastgesteld bestemmingsplan, besluit hogere grenswaarde en Beeldkwaliteitplan Amstellaan e.o.

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 14 juni tot en met 25 juli 2012 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 6 juni 2012 vastgestelde bestemmingsplan Amstellaan e.o.

  • besluit hogere grenswaarde Amstellaan e.o.

  • beeldkwaliteitplan Amstellaan Deventer

Bestemmingsplan Amstellaan e.o.

Het vastgestelde bestemmingsplan Amstellaan e.o. maakt het mogelijk de Amstellaan te verbreden om de doorstroming van het Hanzetracé te bevorderen. Tevens worden twee ongelijkvloerse wijkverbindingen gerealiseerd en wordt een nieuwe wijkontsluitingsweg mogelijk gemaakt. Ten slotte is ook het verplaatsen van woonwagenstandplaatsen in het bestemmingsplan opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Amstellaan e.o.

Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is een paragraaf over externe veiligheid in de toelichting van het bestemmingsplan enigszins aangepast. Voor het overige is het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.

Besluit Hogere grenswaarden Amstellaan e.o.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 april 2012 hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder vastgesteld voor de reconstructie van de Amstellaan.

Door de reconstructie van de Amstellaan ontstaat er een geluidsbelasting op een aantal gevels op woningen buiten het plangebied die hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Het is mogelijk om een hogere grenswaarde vast te stellen op deze gevels.

Door het verplaatsen van de woonwagenstandplaatsen ontstaat er een nieuwe geluidsgevoelige situatie. Rond de standplaatsen worden een geluidscherm opgericht. Ondanks dit scherm is de geluidbelasting nog iets te hoog. Ook voor deze situatie kan een hogere waarde vastgesteld worden.

Beeldkwaliteitplan

De gemeenteraad heeft op 6 juni 2012 tevens besloten het Beeldkwaliteitplan ‘Amstellaan Deventer’ vast te stellen. In het beeldkwaliteitsplan wordt het project Amstellaan beschreven vanuit twee deelontwerpen. Enerzijds zijn er de kunstwerken die qua uitstraling op elkaar en op de specifieke locaties aansluiten. Anderzijds zijn er de parklandschappen die per gebied een eigen sfeer en kwaliteit hebben en daarbij op elkaar aansluiten. Verder worden er algemene aspecten zoals het lichtplan en duurzaamheid beschreven.

Het beeldkwaliteitplan is na de vaststelling door de gemeenteraad onderdeel van de welstandnota geworden.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan, besluit Hogere grenswaarden en het beeldkwaliteitplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P261-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op de website zijn ook het besluit Hogere grenswaarden en het beeldkwaliteitplan in te zien.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D120-/NL.IMRO.0150.P261-VG01/.

Reageren

Iemand die:

  • over het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • over het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden tijdig zijn zienswijze aan het college kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college kenbaar te maken;

kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen. Verzocht wordt om in het beroepschrift aan te geven tegen welk besluit het beroep gericht is.

Op het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegen het beeldkwaliteitplan is het niet mogelijk beroep in te stellen, aangezien het een onderdeel is geworden van de welstandsnota.

Naar boven