Logo Pijnacker-Nootdorp
Ontwerpbestemmingsplan Pijnacker Noord

Vanaf 14 juni 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Pijnacker Noord ’ zes weken ter inzage. Het huidige bestemmingsplan dateert uit 1978 en is verouderd. De bestemmingsregelingen voldoen dan ook niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is het wenselijk om in het kader van een eenduidig beheersbeleid, te beschikken over gelijksoortige bestemmingsregelingen. De voorgenomen revitalisering c.q. herinrichting van Pijnacker Noord, die in overleg met de bewoners van het plangebied dan wel de bewonersvereniging tot stand is gekomen, dient ook mogelijk gemaakt te worden door de inwerkingtreding van voornoemd plan. Het huidige bestemmingsplan is namelijk zeer gedetailleerd en biedt weinig tot geen ruimte voor verandering. Tot slot is de Katholieke kerk aan de Oostlaan met het bijbehorende parochiehuis bij het plangebied opgenomen. Dit om een eventuele uitbreiding van de kerk mogelijk te maken.

Voornoemd plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Balijbos. Aan de oostzijde valt de spoorlijn Rotterdam – Den Haag nog binnen het plangebied. In het zuiden wordt het plangebied voor een groot deel begrensd door de Lijsterbeslaan en een klein deel van de zuidelijke begrenzing wordt gevormd door het terrein van de Katholieke kerk en het parochiehuis. Tot slot strekt het plangebied zich aan de westzijde uit tot aan de Nootdorpseweg/Noordweg. Met deze plangrens is aangesloten bij de andere vigerende en omliggende plannen.

U kunt het plan inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker, via www.pijnacker-nootdorp.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen betaling van de kostprijs (€ 60,–) kunt u in Pijnacker een exemplaar van het plan krijgen.

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u tijdig een afspraak maken via telefoonnummer 14 015 en vragen naar het secretariaat afdeling Backoffice Publiekszaken.

Pijnacker-Nootdorp, 13 juni 2012

J.P.R. Woudstra, secretaris.

F.H. Buddenberg, burgemeester.

Naar boven