Logo Amsterdam - Oost
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Betondorp

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de stadsdeelraad op 5 juni 2012 het bestemmingsplan Betondorp gewijzigd heeft vastgesteld.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Betondorp ligt vanaf 14 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1103BPSTD). Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 14020.

Omschrijving van het plan

Het plangebied van het bestemmingsplan Betondorp ligt in stadsdeel Oost. Het gebied wordt begrensd door de Middenweg, de A10-oost, de Nieuwe Oosterbegraafplaats en de Rozenburglaan.

Betondorp is een tuindorp, gelegen in een groene omgeving. De wijkopbouw wordt gekenmerkt door het centrale plein met buurtvoorzieningen, de Brink, hoofdwegen die op het plein uitkomen met voortuinen, de collectieve binnentuinen, de voor-achtertuinen bij de meeste woningen en een groene ‘gordel’ om de wijk. Betondorp heeft een hoge, en kenmerkende, stedenbouwkundige en architectonische waarde. Met het bestemmingsplan wordt deze waarde maximaal beschermd. Het plan is gericht op het bestemmen van de bestaande legale bebouwing en het bestaande legale gebruik van het gebied. Het is daarmee een beheergericht bestemmingsplan.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 15 juni 2012 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 13 juni 2012

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven