Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan Waddinxveen Noord-West (voorheen Bentwoud), het MER Bentwoud 2007 en de aanvulling MER Bentwoud 2012

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend dat zij hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’ (voorheen Bentwoud). Het plan heeft als doel de actualisatie van het planologisch juridisch kader voor het noordwestelijk buitengebied van Waddinxveen. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens in het noorden en westen. De kleikade in het zuiden en het hart van de weg Noordeinde (westzijde) in het oosten. Ter hoogte van het Gouwebos is het Noordeinde aan twee zijden opgenomen alsmede het achtergelegen recreatiegebied. Voor het gedeelte van het plangebied grofweg ten noorden van de Maaltocht en ten westen van de Eerste Tocht wordt in dit plan de planologische ruimte geboden om een recreatiegebied (Bentwoud) in te richten en te gebruiken.

Onder verwijzing naar afdeling 3.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) brengen wij ter kennis dat met ingang van 14 juni 2012, gedurende 6 weken (tot en met 25juli 2012), het ontwerpbestemmingsplan ‘Waddinxveen Noord-West’ ter inzage ligt.

Onder verwijzing naar 7.30 van de Wet milieubeheer brengen wij ter kennis dat gelijktijdig het MER Bentwoud 2007 en de aanvulling MER Bentwoud 2012 ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en de website www.ruimtelijkeplannen.nl .Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of het MER Bentwoud 2007 en de aanvulling MER Bentwoud 2012 naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling (de heren D. Koppenaal of B. Roeters) via telefoonnummer 0182-624624. Ook voor vragen kunt u bij hen terecht.

Op donderdag 28 juni 2012 vanaf 18.00 tot 20.00 uur is er een informatieavond op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen. Dan is er gelegenheid om nader kennis te maken met en vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan Waddinxveen Noord-West (voorheen Bentwoud), het MER Bentwoud 2007 en de aanvulling MER Bentwoud 2012.

Waddinxveen, 13 juni 2012

Naar boven