Logo Amersfoort
Vooraankondiging bestemmingsplan: Woon- en werkzone Bloeidaal

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Amersfoort bekend dat een bestemmingsplan worden voorbereid voor Woon- en werkzone Bloeidaal.

Het plangebied van de woon- en werkzone Bloeidaal maakt deel uit van het bestemmingplan De Wieken Vinkenhoef uit 2002. Voor de meeste locaties is een uitwerkingsplan fase 1 opgesteld in 2005. Het uitwerkingsplan fase 1 vormt de basis voor het verlenen van bouwvergunningen. Het project Bloeidaal loopt al een aantal jaren. Er is al een aantal kavels verkocht en een deel is bebouwd. Inmiddels is gebleken dat zich op meerdere locaties welke in eigendom zijn bij de gemeente nieuwe ontwikkelingen en ook enkele knelpunten voordoen. Zo bestaat er o.a. strijdigheid in de regels van het bestemmingsplan De Wieken-Vinkenhoef en het uitwerkingsplan fase 1, ontbreekt er voor sommige kavels een ontsluiting en is de ligging van de geluidzones van de Rijksweg A 1 en de A28 veranderd. Daarnaast kent de grondexploitatie Bloeidaal een tekort dat zoveel mogelijk door optimalisatie binnen het plan gereduceerd moet worden. Om genoemde knelpunten op te lossen en nieuwe mogelijkheden te faciliteren zal voor dit gebied een nieuw bestemmingsplan moeten worden gemaakt.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging worden nog geen stukken ter inzage gelegd en kunnen er ook nog geen zienswijzen over de voornemens worden ingediend. Aangezien de plannen nog in een vroege voorbereidingsfase zitten, is er (nog) geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over deze voorbereiding.

Zodra het bestemmingsplan gereed is, wordt het ontwerpbestemmingsplannen ter inzage gelegd. De datum waarop dit gebeurt wordt van tevoren aangekondigd. De kennisgeving wordt geplaatst in het huis-aan-huisblad Amersfoort Nu, in de digitale Staatscourant en op www.amersfoort.nl.

Voorafgaand aan het opstellen van het concept-ontwerpbestemmingsplan vindt een inloopavond plaats, waarvoor bewoners en gebruikers per brief worden uitgenodigd.

Naar boven