Logo Amersfoort
Ontwerpbestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt & ontwerpbesluit hogere grenswaarden weg- en railverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt voor iedereen ter inzage ligt.

Voor de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen moet een zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wgh.

Inhoud van het bestemmingsplan

Inmiddels bestaat het centrum al weer ruim 30 jaar. Omdat het woonwagencentrum zo spoedig mogelijk moet worden heringericht (het centrum voldoet niet aan de hedendaagse eisen, qua leefbaarheid en veiligheid), wordt vooruitlopend op het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen e.o. en snelwegen’ een postzegelplan gemaakt voor dit betreffende terrein. Het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt voorziet in het realiseren van maximaal 12 woonwagenstandplaatsen met bijbehorende gebouwtjes. Daarnaast maakt het bestemmingsplan het mogelijk om circa 2000 m2 als bedrijventerrein in te richten. Het bestemmingsplan Woonwagencentrum Birkt ligt in het zuidwestelijke deel van het bedrijventerrein Isselt, tussen de Kryptonweg en de Birkt.

De hogere waarden worden verleend voor het woonwagencentrum Birkt met 12 woonwagenstandplaatsen vanwege het verkeerslawaai van de Birkt, Kryptonweg/Radonweg en het spoorweglawaai van de spoorweg Amersfoort/Baarn (traject 375).

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 14 juni tot en met woensdag 25 juli 2012 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh en de daarbij behorende stukken ter inzage bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het ontwerpbestemmingsplan kan via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart) worden geraadpleegd.

Gedurende deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, t.a.v. mevrouw S.E. Eissens postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw S.E. Eissens telefoonnummer: 033-4695124.

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, t.a.v. mevrouw S.E. Eissens postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw S.E.Eissens telefoonnummer: 033 469 5124. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen ‘via de kaart’).

Naar boven