Logo Veere
Aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten

Burgemeester en wethouders van Veere maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad van de gemeente Veere bij besluit van 31 mei 2012 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten, heeft besloten om de gronden gelegen in de Nijverheidsweg, Kanonweistraat 26 en 28 en Singel 45, 47 en 49 te Domburg, aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10-24,26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

De betreffende gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 21 maart 2012.

Aangewezen zijn gronden waaraan in het kader van de herontwikkeling van het plangebied een bestemming is toegedacht die afwijkt van het huidige gebruik.

Het besluit van de raad treedt in werking de dag na de datum van deze publicatie in de Staatscourant, te weten op 13 juni 2012.

Hierdoor vervalt van rechtswege het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 17 april 2012 tot voorlopige aanwijzing ingevolge artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten;

Om te voldoen aan artikel 7 Wet voorkeursrecht gemeenten ligt met ingang van 14 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 het besluit met bijbehorende stukken gedurende de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Veere, Traverse 1, 4357 ET DOMBURG. De eigenaren en zakelijk gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen een afzonderlijke mededeling.

Bezwaar en beroep

Tegen het raadsbesluit tot aanwijzing van genoemde percelen waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is, staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden binnen 6 weken vanaf de terinzagelegging van dit besluit, daarom van 14 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg. In het bezwaarschrift dient te worden vermeld: naam en adres;

dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt maakt de reden waarom bezwaar wordt ingediend; de handtekening van degene die het bezwaar indient.

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Rechtbank Middelburg, sector Bestuursrecht, t.a.v. de Voorzieningenrechter, Kousteensedijk 2, 4331 JE Middelburg. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Domburg, 13 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Veere, De secretaris, R.S.M. Heintjes.

De burgemeester, R.J. van der Zwaag.

Naar boven