Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Harskamp, Kraatsweg 64 en omgeving

Op 31 mei 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Harskamp, Kraatsweg 64 en omgeving’ gewijzigd vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 14 juni tot en met woensdag 25 juli 2012 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen in Ede. Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het perceel Kraatsweg 64 te Harskamp bevindt zich aan de noordzijde van de kern Harskamp, op de hoek van de Kraatsweg en het Kraatswegje. Het plangebied omvat tevens gronden ten noorden van dit perceel.

Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van de bouw van vier woningen op de gronden direct ten noorden van het perceel Kraatsweg 64 te Harskamp. De woningen worden gelocaliseerd langs de Kraatsweg en worden daarop ook ontsloten. De planherziening voorziet tevens in het wijzigen van het bouwblok voor de woning Kraatsweg 64 zelf.

.

Op een aantal punten bleek er aanleiding om het plan ambtshalve gewijzigd vast te laten stellen. Het gaat om de volgende aanpassingen:

  • planverbeelding:

    • o voor het zorgdragen van een goede afwatering is een water- en groenbestemming opgenomen;

    • o binnen het perceel Kraatsweg 64 zijn geringe verschuivingen in bestemmingen doorgevoerd. Dit om de mogelijkheden voor de woonfunctie beter te benutten.

  • planregels

    • o De regels voor de water- en groenbestemming zijn toegevoegd

  • plantoelichting

    • o De waterparagraaf is ingevuld;

    • o Binnen de milieuparagraaf zijn ondergeschikte tekstuele aanpassingen aangebracht.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, u aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, danwel dat u beroep instelt tegen de ambtshalve wijzigingen die bij de planvaststelling zijn doorgevoerd.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven