Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorsevoorzieningen Daalsetunnel en Leidseveertunnel’ en aanverwante ontwerpbesluiten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat met ingang van 14 juni 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorsevoorzieningen Daalsetunnel en Leidseveertunnel’. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding en (onderzoeks)bijlagen;

  • de ontwerpomgevingsvergunning HZ_WABO-12-08268, voor het bouwen van een relaiskasthuis, Leidseveertunnel;

  • de ontwerpomgevingsvergunning HZ_WABO-12-08264, voor het bouwen van een relaishuis, Daalsetunnel, Gouverneurstraat.

Plangebied en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied omvat twee locaties ten noorden van het centraal station van Utrecht. Eén locatie aan de noordwestzijde van de Daalsetunnel (ter plaatse van de voetbalkooi). De tweede locatie wordt ten zuidwesten van de Leidseveertunnel gerealiseerd (nabij het dag- en opvangcentrum ‘De Stek’). Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van twee gebouwen met technische voorzieningen ten behoeve van het railverkeer. Voor de reconstructie van de sporen bij Utrecht Centraal Station dienen technische spoorgerelateerde voorzieningen te worden gerealiseerd.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovenstaande aanverwante besluiten gecoördineerd te behandelen.

Inzien plan

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten liggen met ingang van 7 juni 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 25 juli 2012, ter inzage bij:

  • Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur;

  • Wijkbureau West

    Groeneweg 54a, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf). De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het bestemmingsplan te raadplegen. Op de gemeentelijke website zijn ook de ontwerpbesluiten te vinden.

Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Stedenbouw en Monumenten

t.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorsevoorzieningen Daalsetunnel en Leidseveertunnel’.

Zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning?

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (telefoonnummer 030-286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven