Verzoek wijziging vergunning Ziekenhuis Walcheren – Oosterscheldeziekenhuizen

Zaaknummer: 6424 / Verzoek wijziging vergunningsvoorschrift in zaak 6424 Ziekenhuis Walcheren – Oosterscheldeziekenhuizen

  • 1. Bij het besluit van 25 maart 2009 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit een vergunning verleend aan Stichting Ziekenhuis Walcheren en Stichting Oosterscheldeziekenhuizen, thans Stichting Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (hierna: ‘ADRZ’), voor de fusie tussen genoemde stichtingen. Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden. De voorschriften houden onder meer in dat partijen zich houden aan een prijsplafond voor dbc’s in het B-segment.

  • 2. Op 23 mei 2012 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit van ADRZ een verzoek ontvangen tot wijziging van een vergunning als bedoeld in artikel 41 van de Mededingingswet. Het verzoek strekt ertoe dat het voorschrift dat is verbonden aan de vergunning, voor zover het gaat om het prijsplafond , wordt ingetrokken.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over het verzoek tot wijziging van een vergunning, wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Opmerkingen dienen uiterlijk 7 dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 330 3330

telefax: (070) 330 3370

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, namens deze: T. Serlie, Clustermanager Zorg, Directie Mededinging.

Naar boven