Logo Westvoorne
Ontwerpbestemmingsplan Quacksedijk 6 Rockanje

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet milieubeheer, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Quacksedijk 6 Rockanje met ingang van 14 juni 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’, ‘fasen’, ‘ontwerp’. Ook is het in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud van het bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 15 december 2009 onder voorwaarden ingestemd met het toekomstplan voor uitbreiding van het melkvee- en akkerbouwbedrijf Quacksedijk 6 Rockanje. Samengevat wordt het huidige bouwvlak uitgebreid tot een oppervlak van 2 hectare. Binnen een deel van het bouwvlak wordt de toegestane bouwhoogte voor agrarische bedrijfsgebouwen gemaximeerd op 12 meter, voor het overige deel geldt een maximum bouwhoogte van 9 m.

De planologische mogelijkheden voor realisatie van het toekomstplan Quacksedijk 6 Rockanje waren opgenomen in het bestemmingsplan Actualisatie Landelijk Gebied Westvoorne 2011. Het voorontwerp van dat plan heeft in het 2e kwartaal van 2011 ter inzage gelegen in het kader van een inspraakprocedure.

Vanwege mogelijke effecten op de omgeving en de daarvoor benodigde onderzoeken is besloten de planologische wijzigingen voor de locatie Quacksedijk 6 Rockanje in een afzonderlijk bestemmingsplan vast te leggen. De uitgangspunten voor de bestemmingslegging op zich zijn niet gewijzigd. De inspraakreacties gericht op de locatie Quacksedijk 6 zoals die zijn ingediend in de inspraakprocedure voor het bestemmingsplan Actualisatie Landelijk Gebied Westvoorne 2011 zijn daarom bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan Quacksedijk 6 Rockanje meegenomen en worden nu alsnog beantwoord.

Plan milieueffectrapportage

De wijziging van het bestemmingsplan maakt een uitbreiding van het bestaande agrarische bedrijf met meer dan 200 stuks melk- of kalfkoeien ouder dan twee jaar mogelijk. Deze activiteit is merbeoordelingsplichtig. Een bestemmingsplan dat een dergelijke activiteit mogelijk maakt is kaderstellend voor deze activiteit en daarmee planmer-plichtig. De planMER is in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Het voornemen voor opstelling van de planMER is op 25 januari 2012 bekend gemaakt. Eenieder is in de gelegenheid gesteld om een reactie op het voornemen te geven. Er zijn geen reacties ingediend.

Indienen zienswijzen bestemmingsplan en milieueffectrapportage

Tijdens de bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan, inclusief de plan-milieueffectrapportage, indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het cluster Grondgebied via telefoonnummer (0181) 408122.

Sluiten exploitatieovereenkomst

In overeenstemming met artikel 6.24 lid 3 van de Wro wordt meegedeeld dat met de eigenaar van het betreffende agrarische bedrijf een exploitatieovereenkomst is gesloten. De zakelijke inhoud van de overeenkomst is conform het bepaalde in het Besluit ruimtelijke ordening in het gemeentehuis in te zien.

Rockanje, 13 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Westvoorne, de secretaris, A. Vlekke.

De burgemeester, P. de Jong.

Naar boven