Logo Woudrichem
Vaststelling bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West 1e wijziging’

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het zij op 29 mei 2012 het bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West 1e wijziging’ heeft vastgesteld.

Op 14 december 2010 is het bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West’ vastgesteld. In dit bestemmingsplan zijn twee aan elkaar gerelateerde wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Bij toepassing van deze twee wijzigingsbevoegdheden wordt de realisatie van een nieuwe brug mogelijk gemaakt, wordt de bestaande paddenpoel verplaatst naar de westzijde van de nieuwe brug en worden de ter plaatse geplande woningen verplaatst naar de huidige locatie van de paddenpoel. Deze ingrepen leiden ertoe dat het gebied ter plaatse van de bestaande paddenpoel wordt onttrokken aan de Ecologische Hoofdstructuur. Hiervoor moet compensatie op een andere locatie plaatsvinden. Ten behoeve hiervan is op basis van de bestaande wet- en regelgeving een compensatieplan opgesteld, dat onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan.

In relatie tot dit wijzigingsplan hebben wij Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant verzocht de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te wijzigen met toepassing van artikel 4.9 uit de Verordening Ruimte Noord-Brabant 2011. De begrenzing is op 22 mei 2012 aangepast door Gedeputeerde Staten.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met ingang van vrijdag 8 juni 2012, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage. U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0874.ALMKWP201101-VSG1

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven