Logo Lopik
Voorontwerpbestemmingsplan Uiterwaarden

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat met ingang van woensdag 13 juni 2012 gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 24 juli 2012, het bestemmingsplan Uiterwaarden in voorontwerp ter inzage ligt.

Actualisatie geldend bestemmingsplan Uiterwaarden

De aanleiding om het bestemmingsplan voor de uiterwaarden van Lopik te actualiseren is de wettelijke verplichting vanuit de Wet ruimtelijke ordening. Het geldende bestemmingsplan is vastgesteld in 1996 en dus ruim ouder dan de wettelijke termijn van tien jaar.

Het plangebied omvat de uiterwaarden langs de Lek en een deel van de Lek zelf, met uitzondering van de kamping ‘Klein Scheveningen’. De begrenzing van het plangebied bestaat globaal uit de Lekdijk-West, Lekdijk-Oost en de gemeentegrenzen aan de west- en oostzijde van de gemeente. De uiterwaarden worden gevormd door natuur, agrarische gronden, een recreatieterrein (Salmsteke) en uiteraard het water van de Lek.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende gegevens ligt van 13 juni 2012 tot en met 24 juli 2012 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de afdeling ROB, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Tevens is het voorontwerpbestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lopik.nl onder de rubriek ‘Plannen’ en vervolgens ‘in procedure Uiterwaarden’.

Inspraak

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen van de gemeente Lopik en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik.

Vervolgprocedure

Na beoordeling van de inspraakreacties zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarop zienswijzen kunnen worden ingediend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Lopik, 12 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Lopik, de secretaris, H. Capel.

De burgemeester, R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven