Logo Dalfsen
Wet milieubeheer aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid, a van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 16 februari 2012 is voor het bedrijf van de heer L. Prins een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend (aangevuld op 10 april 2012) voor een vleesvarkenshouderij aan de Brouwersweg 8 te Dalfsen.

Het voornemen van de heer L. Prins is om het bestaande vleesvarkensbedrijf uit te breiden door de bestaande vleesvarkensstal uit te breiden en daarnaast een geheel nieuwe stal op te richten. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffect-rapportage en artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben op 4 juni 2012 besloten dat voor deze activiteiten géén milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Volgens burgemeester en wethouders van Dalfsen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit met de relevante stukken liggen tijdens de openingstijden van 13 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 ter inzage bij de afdeling Milieu en Bouwen van de gemeente Dalfsen.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Het onderhavige m.e.r.-beoordelingsbesluit kan wel in de vergunningsprocedure in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aan de orde worden gesteld.

Naar boven