Logo Tholen
Beschikking omgevingsvergunning eerste fase bouwplan perceel op de hoek Burgemeester van Boeijenstraat en Dilt te Tholen

Burgemeester en wethouders van Tholen maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de volgende omgevingsvergunning eerste fase hebben verleend:

  • Het bouwen van een kleinschalig woongebouw met 36 appartementen, 3 algemene ruimten, een berging en het aanleggen van 22 parkeerplaatsen op een perceel gelegen op de hoek Burgemeester van Boeijenstraat en Dilt te Tholen (aanvraagnummer: 2011-01484).

Het bouwplan past niet binnen de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan Stadszicht II Tholen. Voor het project wordt in twee fasen een omgevingsvergunning gevraagd. Met de eerste fase wordt toestemming gevraagd voor de activiteit ‘het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan’'. Met de tweede fase zal toestemming worden gevraagd voor de activiteit ‘bouwen’.

In het definitieve besluit zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit. Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning eerste fase en de bijbehorende stukken waaronder een ruimtelijke onderbouwing, die alle betrekking hebben op de eerste fase liggen met ingang van 15 juni 2012 tot en met 27 juli 2012 ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen. Deze bekendmaking, de omgevingsvergunning eerste fase en de ruimtelijke onderbouwing zijn ook te raadplegen via de website www.tholen.nl.

Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door:

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking.

  • Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Volgens de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden tegen een verleende omgevingsvergunning eerste fase beroep instellen. Het beroepschrift moet binnen 6 weken na de dag waarop de beschikking ter inzage is gelegd worden gericht en gezonden aan de Rechtbank Middelburg, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg.

Degene die tegen een beschikking beroep heeft ingediend, kan tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing). Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Middelburg, sector Bestuursrecht, Postbus 5015, 4330 KA Middelburg.

Tholen, 14 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Tholen.

Naar boven