Logo Heerhugowaard
Vaststelling bestemmingsplan, hogere grenswaarden Wet geluidhinder en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan Jan Glijnisweg 91a

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 22 mei 2012 het bestemmingsplan Jan Glijnisweg 91a vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten voor het bestemmingsplangebied geen exploitatieplan vast te stellen. Bij besluit van 8 mei 2012 (BW12-0260)) hebben burgemeester en wethouders van Heerhugowaard op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft een agrarisch perceel, globaal gelegen tussen de Jan Glijnisweg 91 en 93 te Heerhugowaard. De gemeente Heerhugowaard heeft het perceel gekocht ten behoeve van natuurcompensatie als gevolg van het doortrekken van de Oosttangent. Het perceel zal worden ingericht als bos en krijgt een overeenkomstige bestemming. Als compensatie voor de gemiste inkomsten uit de agrarische activiteiten mag de eigenaar tevens een (burger)woning op een deel van het voormalige agrarische perceel inrichten. De overige bij de woning behorende gronden krijgen een bestemming Tuin -2. Ten behoeve van de bouw van de woning wordt een hogere waarde verleend vanwege het verkeerslawaai van de Jan Glijnisweg.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan Jan Glijnisweg 91a, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden liggen met bijbehorende stukken

met ingang van donderdag 7 juni 2012 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam Jan Glijnisweg 91a of bij IDN NL.IMRO.0398.BP33JGLIJNISWEG91A-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 8 juni 2012 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een belanghebbende kan met ingang van 8 juni gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 5 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven