Logo Amsterdam - Noord
Vaststelling bestemmingsplan Schellingwoude

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De deelraad van stadsdeel Noord heeft bij besluit van 30 mei 2012, 4627-A, het bestemmingsplan Schellingwoude gewijzigd, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld.

Het bestemmingsplan Schellingwoude met bijbehorende stukken ligt met ingang van 13 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Schellingwoude met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen. Op de laatstgenoemde site kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.0805BPSTD-VG01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Durgerdammerdijk, een kleine groenstrook in het verlengde van de Durgerdammerdijk en de Zuiderzeeweg, aan de noordzijde door het fietspad langs de zuidzijde van de Zuiderzeeweg en het tankstation, aan de westzijde door de oostkant van het terrein aan de Oranjewerf en aan de zuidzijde door de grens tussen de stadsdelen Noord en Zeeburg; deze grens ligt midden in het IJ.

Het ontwerpbestemmingsplan is in hoofdzaak een conserverend plan dat de huidige situatie vastlegt, maar maakt ook enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk aan de Schellingwouderdijk 341, de Paterslaan 9 en het perceel achter de Noorder IJdijk 107–109.

Beroep

Van 14 juni 2012 tot en met 25 juli 2012 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de deelraad van stadsdeel Noord naar voren heeft gebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de deelraad van stadsdeel Noord in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 12 juni 2012

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris.

R. Post, voorzitter.

Naar boven