Logo Heerhugowaard
Bestemmingsplan Uitvaartfaciliteit Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 22 mei 2012 het bestemmingsplan Uitvaartfaciliteit Heerhugowaard ongewijzigd vastgesteld. Het gebied waar het bestemmingsplan betrekking op heeft, maakt momenteel nog deel uit van het volkstuinencomplex Oosterwaard en heeft een oppervlakte van circa 2 hectare. Het gebied wordt aan de westzijde begrensd door de begraafplaats, aan de noordzijde door het landelijk gebied, aan de oostzijde door de toekomstige Westfrisiaweg en aan de zuidzijde door de Krusemanlaan. Het bestemmingsplan Uitvaartfaciliteit Heerhugowaard beoogt een crematorium en een uitvaartcentrum mogelijk te maken.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 7 juni 2012 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Als u bij zoekterm de naam Bestemmingsplan Uitvaarfaciliteit of de code NL.IMRO.0398.BP19CREMATORIUM01-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 8 juni 2012 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Tevens kan door een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep worden ingesteld tegen de ontheffing, die Gedeputeerde Staten op grond van de Provinciale Ruimtelijke Verordening ten behoeve van dit bestemmingsplan hebben verleend.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 5 juni 2012

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven