Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein ’t Wegdam e.o. (Hengevelde)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein ’t Wegdam e.o. (Hengevelde)’

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan.

Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd.

Het plan heeft betrekking op het bedrijventerrein ’t Wegdam te Hengevelde en de aansluitende bedrijfsterreinen ten zuiden van de Goorsestraat (hierna aangeduid als ‘plangebied’). Het plangebied ligt aan de noordwestrand van Hengevelde. De west- en de noordzijde van het plangebied worden begrensd door het landelijk gebied, de oostzijde door de Wethouder Goselinkstraat en aan de zuidzijde door de woonpercelen aan de Bekkampstraat, Eeftinkstraat, De Klomp en Het Uding.

Ten aanzien van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn een aantal overlegreacties en inspraakreacties ingediend. De inspraakreacties hebben geleid tot aanpassing van het plan.

Daarnaast zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het voorontwerp.

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is voor eenieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor.

Het plan is ook digitaal te raadplegen via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.KNxHENxACTWDx-OP10

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.KNxHENxACTWDx-OP10

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

18 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester.

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven